Controle

Periodieke controle: Een half- of heel jaar?

Hoe vaak moet ik voor een gebitscontrole?

Het is belangrijk om uw gebit periodiek te laten controleren op tandplak en tandsteen. Met periodiek bedoelen we dat het tweemaal per jaar tijd is voor een gebitscontrole. Wanneer de tandarts het tandsteen, en de tandplak, halfjaarlijks gaat verwijderen, dan zal dit tot behoud van een gezond gebit leiden. Ook helpt het om gevoelige tanden en gaatjes in de mond te voorkomen. De frequentie van uw bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam-Zuidoost is afhankelijk van de staat van uw gebit. We zien minderjarigen het liefst minimaal twee keer per jaar voor een controle bij de tandarts. Tandheelkundige kosten voor jongeren onder de 18 jaar vallen volledig binnen de basisverzekering. Een aparte tandartsverzekering is dan ook niet nodig, waardoor u overbodige kosten bespaard.

Tanden polijsten

Tandsteen ontstaat boven én onder het tandvlees, waar je er niets van ziet. De tandarts zal uw tanden scalen, polijsten en reinigen met behulp van een instrument. Dit werktuig van de tandarts is hiervoor speciaal ontwikkeld. Wij u graag uitleg over het ontstaan van (pijn)klachten, de bestaande behandelingen en de preventieve maatregelen. Verdiep u in de meest voorkomende behandelingen bij de tandarts, door op de pagina ‘behandelingen’ te klikken.

Voorkomen is beter dan genezen

Door aan een preventie behandeling in de tandarts praktijk deel te nemen voorkomt u, en eventueel uw kinderen, gevoelige tanden en tandvleesontsteking symptomen te voorkomen. Door dit tijdig te signaleren vermijdt u pijn in het tandvlees of verrotte tanden. Een consult bij onze mondhygiëniste helpt u bij het oplossen van:

  • Onaangename adem
  • Vaak een droge mond
  • Tandsteen of tandaanslag op uw gebit
  • Geregeld opkomen van nieuwe gaatjes
  • Ongemak van bloedend of jeukend tandvlees
  • Tanden of kiezen die los zitten
  • Pijn in het tandvlees
  • Gevoelige tanden of teruggetrokken tandvlees

Kies voor een deskundige tandarts, die met u meedenkt!

Uitleg Mondverzorging

Wanneer de hygiëne van uw gebit niet optimaal is, dan zal de tandarts u doorverwijzen naar een van onze mondhygiënisten. De mondhygiënist zal uw tanden dusdanig polijsten, dat problemen aan het tandvlees voorkomen kan worden.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043