Kinderen

Wij besteden veel aandacht aan de begeleiding van kinderen tijdens de behandeling.

Kindertandverzorging: Zonder angst voor de tandarts

Onze professionals besteden veel aandacht aan de begeleiding van kinderen tijdens de behandeling. Wij snappen het goed als uw kind bang voor de tandarts is.

Daarom is ons voornaamste doel om de tanden, op zo een aangenaam mogelijke wijze, in goede conditie te behouden. Onze tandarts is zeer ervaren in kindvriendelijke tandheelkunde.

Gratis en goede tandarts verzorging voor kinderen vanaf 2 jaar

Vanaf het moment dat het eerste tandje van uw baby doorkomt, is het van belang het gepoetst wordt. Elke keer als u fles gegeven heeft kunt u de tandjes poetsten.  Wij raden u aan om daarna geen melk meer-, maar alleen nog water te geven.

In het belang van een optimaal gezond gebit raden wij ouders aan, om hun kind vanaf twee jaar te laten wennen aan een bezoek bij de tandarts. In eerste instantie staat het laten wennen centraal. Uw kind maakt op een speelse wijze kennis met een tandartsstoel,  tandpasta en tandenpoetsen.

Preventieprogramma

Wij bieden het preventieprogramma ‘Gewoon Gaaf’ aan. Het betreft een behandelmethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Aan de hand van instructievideo’s en poets les, geven wij kinderen op een toegankelijke en begrijpbare wijze voorlichting. De methodiek geeft zowel u als uw kind inzicht in het ontstaan van gaatjes enerzijds en wat uw invloed hierop is anderzijds. Het gaat ervan uit dat wanneer uw kind een gezonde voedingsstijl en mondhygiëne heeft,  dat zijn/haar gebit gewoon gaaf zal blijven! Voor meer informatie kunt terecht op www.gewoon-gaaf.nl.

G

Naast de voorlichting, goed poetsen en op regelmatige basis op controle komen bieden wij een preventieve fluoridebehandeling aan. In de volksmond wordt dit ook wel ‘fluor happen’ genoemd. Uw kind zal op een mal, gevuld met pasta, moeten bijten. Dit draagt bij voor aan een blijvend sterk gebit van uw kind.

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

Regelmatige en goede tandarts controle

Geregelde controle is voor kinderen heel belangrijk. Het verschil tussen een kinder- en een volwassen gebit heeft met de bevattelijkheid van een kindergebit te maken. Gedurende de groei naar een volwassen gebit heeft het een grotere kans om gaatjes in de tand te ontwikkelen. Wat een hoop pijn kan veroorzaken! We kunnen er snel bij zijn als het nodig is. We zijn ook goed instaat gebleken om een vertrouwensband met een kind aan te gaan. Ook als uw kind angst voor de tandarts heeft.

Gratis tandverzorging voor kinderen

De tandheelkundige behandelingen worden bij kinderen tot hun 18e evensjaar vergoedt door de basisverzekering. Iedere kind heeft een uniek gebit. Daarom houdt het persoonlijke behandelplan rekening met de doorbraakfase van de blijvende gebitselementen, mondverzorging en de ontwikkeling van gaatjes.

Behandelingen

Bekijk al onze behandelingen

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043