Prothese en kunstgebitten

Tandtechnieken: Kunstgebit of klikgebit. Een kunstgebit, of anders verwoord het tandprothese

Tandtechnieker: Kunstgebit of klikgebit

Een kunstgebit, of anders verwoord het tandprothese, ligt los op het mondweefsel. Wat niet betekent dat het makkelijk uit uw mond kan vallen. Onder invloed van het speeksel blijft het kunststof aan het mondweefsel plakken, terwijl de mondspieren zorgdragen dat het kunstgebit op zijn plek blijft zitten. Vanuit het oogpunt dat de tandprothese enerzijds uit een niet beweegbaar plaatje bestaat terwijl de mond anderzijds een bewegelijk geheel is, zijn wij van mening dat een goed passend klikgebit zeer belangrijk is. Anders kan dat tot problemen leiden, zoals een pijnlijk ondergebit

Behandelplan, kosten en verzekering

Voordat de tandtechnieker tot handelen overgaat, wordt er eerst een behandelplan gemaakt. Vervolgens worden er afdrukken van uw gebit gemaakt. In het tandtechnisch laboratorium wordt er een individuele lepel- en de beetbepaling gemaakt. Hiermee is de tandarts in staat om de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vast te stellen.
Aansluitend kiest u in overeenstemming met de tandarts, voor een kleur en vorm van de tanden. Er wordt een eerste prototype van was gemaakt zodat u deze kan passen. Indien u helemaal tevreden bent wordt het geperst en kunt u genieten van uw nieuwe tanden.

Behandelplan, kosten en verzekering

U dient rekening houden dat de behandelduur uit vijf tot zes afspraken bestaat. Deze tijd is nodig om tot een passende gebitsprothese te komen.
De kosten van een gebitsprothese komt voort uit een begroting. Hierin staan de te verwachten bedragen van de behandelingen omschreven. Een aanvullende verzekering is niet perse nodig. Een volledige prothese wordt namelijk 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering heeft wordt er ook nog een gedeelte vergoed. Ik het kader van uw eigen bijdrage, dient u het resterende bedrag zelf te betalen.

Advies

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

Meld je bij ons aan voor een afspraak

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043