Tandsteen verwijderen

Behandelingen mondhygiëniste: Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees

Tandsteen een de risico op cariës, tandvleesontsteking en symptomen van gaatjes

De behandeling van uw gebit bestaat uit het weghalen van tandplak. Het verwijderen van tandsteen  wordt door onze tandarts of mondhygiëniste gedaan. Het is een dun en veelal niet zichtbaar laagje, dat onder invloed van voedsel en bacteriën maar ook speeksel, op de tanden en kiezen blijft plakken. Tandplak is moeilijk te zien doordat het ruwweg dezelfde kleur als de tanden heeft. Naast dat het erop zit, bevindt het zich ook tussen de tanden en kiezen.

Tandaanslag wat niet binnen een etmaal verwijderd wordt verhard zich tot tandsteen.

Tandsteen verwijderen en tanden polijsten

Tandsteen ontstaat zowel boven als onder het tandvlees. Onze tandarts of mondhygiëniste zal uw tanden polijsten en reinigen met behulp van een speciaal instrumentarium.

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze Behandelingen pagina te klikken.

Wordt patiënt door u hier in te schrijven

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043