Vullingen

Kies-, tand- of gaatje vullen

Vullingen

Gaatjes, of cariës genoemd, ontstaan door tandbederf of een gebroken stuk tand of kies. Dit wordt veelal met een tandkleurige vulling, composiet genoemd, herstelt. Deze behandeling is bijvoorbeeld goed uit te besteden, wanneer uw voortand gebroken is en gemaakt dient te worden. Maar ook wanneer tanden of kiezen verkleurt zijn. Eerst wordt de aangedane tand of kies volledig gereinigd en uitgeboord. Vervolgens brengt de tandarts een speciale lijm aan, waardoor de vulling in een later stadium beter gaat hechten. Deze lijm wordt met blauw licht uitgehard. Ten derde wordt de composietpasta in het uitgeboorde en gereinigde gaatje, in dunne deklaagjes aangebracht en afgewerkt.

T

Tijdens deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van blauw licht. Tot slot hebben wij extra aandacht voor patiënten die angst voor de tandarts hebben.

Vanzelfsprekend streven onze tandartsen en mondhygiënisten ernaar om tandbederf tegen te gaan. Indien de tandarts gaatjes bij u geconstateerd heeft, dan is het noodzakelijkerwijs van belang dat u  vroegtijdig de juiste hulp krijgt.

Wordt patiënt door u hier in te schrijven

Regelmatig Bezoek tandarts of mondhygiëniste

Het is belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren op tandaanslag. Wanneer de tandarts het tandsteen en tandplak jaarlijks gaat verwijderen, zal dit tot  een gezond gebit leiden. Ook voorkomt het gevoelige tanden maar ook gaatjes in een tand. Dit laatste kan veel pijn kan veroorzaken. De frequentie van uw bezoek aan onze tandarts praktijk is afhankelijk van uw gebitsconditie. Nadien wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Wij vinden het belangrijk om minderjarigen tot 18 jaar, twee keer per jaar te controleren.

T

T

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043