Controle

Periodieke controle: Een half- of heel jaar?

Periodieke controle bij uw tandarts

Het is belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren op tandaanslag. Wanneer de tandarts het tandsteen en tandplak jaarlijks gaat verwijderen, zal dit tot  een gezond gebit leiden. Ook voorkomt het gevoelige tanden maar ook gaatjes in een tand. Dit laatste kan veel pijn veroorzaken. De frequentie van uw bezoek aan onze tandarts praktijk is afhankelijk van uw gebitsconditie. Nadien wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Wij vinden het belangrijk om minderjarigen tot 18 jaar, twee keer per jaar te controleren

Gebit en tandvlees

Gedurende de periodieke controle bekijkt de tandarts zowel uw gebit als uw tandvlees. Op deze manier kan bijvoorbeeld een tandvleesontsteking aan de hand van symptomen, zoals pijn in het tandvlees, vastgesteld worden. Ook kan er een pre-stadium van gaatjes worden vastgesteld. Indien dat noodzakelijk is stelt de tandarts, samen met u, een behandelplan samen.

Voorkomen is beter dan genezen

Door aan een preventie behandeling in de tandarts praktijk deel te nemen voorkomt u, en eventueel uw kinderen, gevoelige tanden en tandvleesontsteking symptomen te voorkomen. Door dit tijdig te signaleren vermijdt u pijn in het tandvlees of verrotte tanden. Een consult bij onze mondhygiëniste helpt u bij het oplossen van:

  • Onaangename adem
  • Vaak een droge mond
  • Tandsteen of tandaanslag op uw gebit
  • Geregeld opkomen van nieuwe gaatjes
  • Ongemak van bloedend of jeukend tandvlees
  • Tanden of kiezen die los zitten
  • Pijn in het tandvlees
  • Gevoelige tanden of teruggetrokken tandvlees

Meld je bij ons aan voor een afspraak

Uitleg Mondverzorging

Wanneer de hygiëne van uw gebit niet optimaal is, dan zal de tandarts u doorverwijzen naar een van onze mondhygiënisten. De mondhygiënist zal uw tanden dusdanig polijsten, dat problemen aan het tandvlees voorkomen kan worden.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043